Lisätietoa saatavista hoitomuodoista

Klassinen hieronta

Hieronta on ikivanha hoitomuoto, jota on käytetty luultavasti jo ihmiskunnan kehityksen alkuajoista lähtien.

Klassinen hieronta on perinteinen hoitomuoto, jolla hoidetaan erilaisia lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja. Lihaksiston aineenvaihdunta tehostuu, pintaverenkierto paranee ja kipu lievittyy lihasta erilaisin ottein muokkaamalla. Hieronta antaa hyvän olon tunteen ja vähentää stressiä sekä ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja.

Hieronnan otteita ovat sivelyt, pusertelut, taputukset, ravistelut ja hankausotteet. Erilaisia otteita ja tekniikoita yhdistelemällä ja soveltamalla saadaan aikaan kuhunkin tapaukseen parhaiten soveltuva hierontahoito, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja lymfakiertoa, poistaa lihaskireyksiä ja rentouttaa sekä alentaa verenpainetta. Parhaat tulokset saavutetaan liikuntaan liitettynä.


Urheiluhieronta

Urheiluhieronta täydentää klassista hierontaa ja se soveltuu kaikille liikuntaa harrastaville hyötyliikkujasta kilpaurheilijoihin. Urheiluhieronnan tarkoitus on edistää lihasten palautumista rasituksesta, ennaltaehkäistä rasitusvammoja ja valmistaa lihas ottamaan uusi harjoitus mahdollisimman hyvin vastaan.

Urheiluhieronnalla voidaan myös ennaltaehkäistä vammojen syntyä lisäämällä lihasten ja jänteiden elastisuutta.


 Hermoratahieronta

Hermoratahieronta on voimakasta, joskus kipurajoja koettelevaa hoitoa, jossa käsittelykohteet sijaitsevat hermoradoilla, akupunktiomediaaneilla, sidekudosalueilla ja luukalvoilla. Hermoratahieronnalla saadaan hyviä hoitotuloksia erityisesti pitkäaikaisissa särky- ja kiputiloissa, kuten issias, tenniskyynärpää, olkapää- hartiasäryt jne.


Triggerpistehieronta

Lihasten kiinnityskohtiin ja hermoradoille muodostuu tietyissä olosuhteissa lihasjännityksiä synnyttäviä kuona-ainekertymiä (aristavat koskettaessa). Triggerpistehieronnassa jännitysten laukeaminen saadaan aikaan käsittelemällä näitä "laukaisupisteitä" tietyllä painallustekniikalla. Käytetään usein hermoratahieronnan yhteydessä. 


Lihaskalvo -eli faskiakäsittelyt

Lihaskalvokäsittelyssä  vapautetaan kiinni liimautuneita ja toisiinsa tarttuneita lihaskalvoja. Käsittely voidaan kohdentaa vaikuttamaan pintafaskioihin tai syvemmälle.

Käsittelyn tavoitteena on lisätä nestekiertoa ja parantaa aineen -vaihduntaa kalvorakenteiden välissä, sekä kohentaa kehon liikkuvuutta ja vähentää kipu- ja jumitiloja.

Myös tämän tekniikan rinnalla on  hyvä hyödyntää trigger-piste-tekniikkaa  jolloin saavutetaan kokonaisvaltaisempi hoitotulos.


Horstmann-tekniikat

Horstmann-tekniikat ovat lempeitä ,erittäin fysioterapeuttisia kehotyöskentelyteknikoita, jotka auttavat paranemisessa ja lisäävät hyvinvointia. Horstmann-tekniikat koostuvat nk. vapautusprosessien sarjasta. Terapeutti käsittelee erityisiä energiapisteitä asiakkaan keholla ja samalla liikuttelee varovasti asiakkaan käsiä ja jalkoja. Vaikka horstmann-tekniikat ovat yksinkertaisia ja lempeitä, ne voivat saada aikaan nopeita tuloksia joskus jopa yhdellä käsittelyllä. Fyysisesti tekniikat lisäävät nivelten ja lihasten notkeutta, poistavat selkäkipua ja lantion virheasentoja. Tukkeutumien vapautumisella voidaan saavuttaa huomattavia muutoksia. Vapautuksen luonne ja syvyys riippuu asiakkaasta itsestään, hänen halustaan parantua. Horstmann-tekniikoista on ollut apua mm. selkäkipuun, niska ja hartiakipuun, iskiakseen, päänsärkyyn, migreeniin, urheiluvammoihin, stressiin, masennukseen, tunne-elämän tasapainottomuuteen.

 


Refleksologia eli vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on ikivanha, kokemusperäinen hoitomuoto, jonka avulla voidaan ylläpitää terveyttä ja kartoittaa sekä hoitaa kehon erilaisia häiriö- ja sairaustiloja. Hoidon avulla poistetaan ja puretaan jännityksiä sekä tukoksia, jotka näitä tiloja aiheuttavat.

Refleksologia on koko kehon vyöhyketerapiaa jolla hoidetaan ihmistä useiden eri kehossa olevien heijastejärjestelmien kautta. Jalkaterien lisäksi heijastejärjestelmiä löytyy esimerkiksi sääristä, reisistä, korvista, päälaelta ja jopa kielestä. Hoidettaessa voidaan hyödyntää useampia järjestelmiä, jolloin hoidosta tulee tehokkaampi, monipuolisempi ja laaja-alaisempi. Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen helpottuminen sekä unen laadun paraneminen. Refleksologiasta on hyviä tuloksia hormonaalisten häiriöiden kuten lapsettomuuden ja vaihdevuosivaivojen hoidossa.


Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoito vaikuttaa sekä fyysisellä, emotionaalisella että mentaalisella tasolla. Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen marmapisteitä (akupisteitä) ja kasvojen heijastealueita.
Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa ja elvyttää solujen hapensaantia ja poistaa fyysisiä sekä tunnetukoksia.
Hoito vaikuttaa koko kehon luonnolliseen tasapainoon ja auttaa saavuttamaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Hoidossa pyritään herättämään kehon oma älykkyys, muisti siitä, miten sen tulee toimia terveyden ylläpitämiseksi (kuonanpoisto, autoimmunologiset vaivat, hormonaaliset epätasapainot ...)